کوهنوردی نیشابور ، گروه کوهنوردی همای نیشابور

به وبلاگ گروه کوهنوردی همای نیشابور خوش آمدید

کوهنوردی نیشابور ، گروه کوهنوردی همای نیشابور

به وبلاگ گروه کوهنوردی همای نیشابور خوش آمدید

دگزامتازون

   گر چه استفاده از  آمپول دگزامتازون در ارتفاع علائم ارتفاع زدگی را کنترل می کند امـا این بهبودی موقتی است . در اصل فقط سیستم هشـدار بدن در برابر ارتفاع  (سردرد و استفراغ ) از کار می افتد ، بدون این که بدن با را با ارتفاع سازگار کند .

   از طرفی دگزامتازون مقداری احساس بهبودی و توان بدنی خوب در بدن فرد دچار عارضه ایجاد می کند و خستگی و درد عضلانی و کوفتگی ها را از بین می برد که نتیجه این امر آن است که فرد احساس توانی کاذب در خود می کند و بدون این که از توان بدنی خود برآورد مناسبی داشته باشد و با ارتفاع سازگار شده باشد خود را آماده ادامه صعود می بیند . این برآورد اشتباه اگر منجر به ادامه صعود توسط فرد شود می تواند فاجعه ای را برای فرد و گروه صعود کننده به دنبال داشته باشد .

    اساتید پزشکی کوهستان به همه کوهنوردان توصیه می کنند که توان بدنی خود و میزان سازگاریشان را با ارتفاع همیشه قبل از تزریق دارو برآورد کنند . اگر علائم آنها شدید نیست ، تنفس مناسب و سردرد خفیف دارند و اشتهایشان نسبتا خوب است در تجویز این دارو تعجیل نکنند تا بتوانند برآورد درستی از آمادگی خود برای صعود داشته باشند .

   همیشه به یاد داشته باشیم که اگر اوضاع به گونه ای است که نیاز به تجویز و تزریق دگزامتازون پیدا می کنیم دیگر صلاحیت ادامه صعود از ما سلب می شود .

    اجازه ندهیم سر خوشی و توان کاذبی که بعد از تزریق دگزامتازون پیدا می کنیم ما را فریب دهد و باعث شود زمانی متوجه کاهش توان بدنی و نا سازگاریمان با راتفاع شویم که بسیار دیر شده است .

    اگر اوضاع به گونه ای است که نیاز به تجویز دگزامتازون داریم دیگر صلاحیت ادامه برنامه و صعود از ما گرفته می شود . لذا پزشکان کوهستان تاکید دارند کوهنوردی که دگزامتازون تزریق نموده است ادامه صعود عملا برایش غیر ممکن می شود ؛ مبادا بهبودی نسبی بعد از تجویز دگزامتازون آن ها را در بر آورد توان همنوردشان در ادامه برنامه به اشتباه بیندازد .

    از این رو تا هیچگاه مطمئن نشده ایم که کوهنورد دچار عوارض ارتفاع زدگی ؛ قصد فرود و انصراف از صعود را دارد ، به او دگزامتازون تزریق نکنیم و ابتدا از قصد او برای بازگشت و تصمیم سرپرست برای این کار مطمئن شویم و سپس اقدام به تجویز این دارو نماییم ؛ حتی اگر ناگزیر شویم وی را با حال بد مجبور به بازگشت و فرود و کم کردن ارتفاع کنیم و در بین راه بازگشتدگزامتازون را به وی تزریق نمایم .  

    دقت کنیم که از داروی تزریقی زمانی استفاده می کنیم که حال بیمار به گونه ای است که  چاره ای دیگر نداریم . ادامه صعود برای فردی که دچار علائم ارتفاع زدگی شده است با تزریق دگزامتازون یعنی حادثه ؛ زیرا فرد در ارتفاعات بالاتر، نیاز به سازگاری بیشتری با ارتفاع دارد و به توان بیشتری برای بازگشت و فعالیت نیازمند است ، سازگاری و توان مناسب ندارد ، علائم ارتفاع زدگی در او تشدید می شود و توانش برای ادامه حرکت بعد از این که نیروی کاذب ناشی از تزریق دگزامتازون از بین برود ، به شدت تحلیل می یابد .

    در این صورت همنوردان فرد دچار عارضه در ارتفاع بالاتر توان کمتری برای امداد دارند و بازگشت بسیار دشوار تر است و حادثه بسیار جدی تر و نزدیک .دگزامتازون به شما کمک می کند تا فرد آسیب دیده بتواند به سلامت فرود بیاید و خطر از او دور گردد .

یادمان باشد سلامتی هدف اصلی همه برنامه های کوهنوردی ماست .


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد